Lime- och chiligravad lax

Serverar: 6 portioner

God sommarmat. Servera med sås och färskpotatis.

Ingredienser

  • 1 kg benfri lax
  • 1/2 dl salt
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk vitpepparkorn, grovkrossade
  • 2 lime, rivet skal
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • Sås
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Ta bort alla ben på laxen men låt skinnet sitta kvar. Blanda salt, socker och peppar. Gnid in fisken med blandningen. Strö över limeskal och chili. Grava laxen 2 dygn i kylen. Vänd fisken ett par gånnger under tiden. Häll av vätskan från laxen och skär upp den i tunna skivor. Blanda allt till såsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 3 mars 2009

    Jättegott! Vi gör denna flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben