Lime- and lemon pie

Serverar: 8 portioner

Fräscht och smaskigt! Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl specialvetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 st äggulor
  • Fyllning
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st lime
  • 1 st citron
  • Garnering
  • Florsocker (siktas över)
  • Till servering
  • Mjukrörd vaniljgalss
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
    2. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förbaka ca 20 minuter längst ner i ugnen.
    3. Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30-35 minuter.
    4. Låt pajen svalna. Sikta över florsocker strax innan servering.
    5. Servera pajen lite ljummen eller kall med mjukrörd vaniljglass.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    bikbok 3 mars 2011

    Tack för flera fina recept :) /bikbok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben