Shepards pie

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ingredienser

  • Potatismos
  • 12 Potatisar
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 tsk flytande margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 msk tomatpure
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong
  • Garnering
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl majs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och stöt sedan sönder den. Blanda i mjölk och margarin. Vispa till en slätt mos. Hacka löken. Lägg färsen i en kall panna och låt den fräsas i sitt eget fett tillsammans med lök,mjöl,tomatpure och buljong. Smaksätt med salt och peppar. Låt puttra 2-3 minuter. Lägg färsen i en form. Fyll på med potatismos och gratinera i ugn 225g ca 10 min. Lägg på ärtor och majs och värm i ugn ytterligare 5 minuter.
    2. Servera med rårivna morötter.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2
    4.6
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (1)

    Erajscha 16 oktober 2008

    Tänkte bara upplysa om att Shepard's pie görs på rester av lammstek. När man gör med köttfärs heter det Cottage pie.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben