Key lime pie med maräng

Key lime pie kommer ursprungligen från Key West, Florida. Det är en syrlig och uppfriskande paj som jag har valt att göra med maräng.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 15 st digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Limefyllning
  • 4 st äggulor
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 dl limejuice
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Smula kexen. Blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen.
    2. Limefyllning: Sätt på ugnen till 175 grader. Dela på äggen, och ställ vitorna åt sidan ett tag. Vispa äggulorna vita och pösiga.
    3. Blanda med kondenserad mjölk och vispa ett litet tag till. Nu skall limejuicen i. Vispa ett tag till tills det blir en ganska tjock smet. Häll den sedan i pajskalet och ställ det kallt tills marängen är klar.
    4. Maräng: Nu vispar du äggvitorna, socker och eventuellt vinsyra tills de formar fina toppar. Klicka på över limefyllningen och ställ in hela pajen i ugnen. Låt stå tills marängen blivit gyllenbrun på topparna, det borde ta ungefär en kvart. Serveras iskall!

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben