Serverar: 16 portioner
Tid: 30 minuter
En god frisk maj som härstammar från Key West i Florida, jag åt den här pajen första gången i New York på nyårsafton och fastnade direkt. Till alla pajälskare där ute, baka den här!
Sätt ugnen på 220 grader Krossa digestivekexen med en mortel eller mixer till ett grovt mjöl. Smält smöret och blanda ner det i digestivemjölet och blanda i vaniljsocker. Tryck ut smulet i en ugnsfast form ca 24 cm och även upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen i 9 minuter. Låt svalna helt. Skilj gulorna från vitorna och häll gulorna i en bunke, blanda gulorna med den kondenserade mjölken och limejuicen. Sen ska smeten omedelbart ner i formen för den stelnar jättefort. Dekorera med skivad lime och låt stå i kylen, serveras kall.
Den här pajen låter riktigt frisk och god, den ska jag absolut göra.
Det gör du verkligen rätt i :) bakade den till skolavslutningen och de slickade formen ren så att säga!
Jättegod blev den! Dock rev jag ner lite limeskal också, det blev braa. Testar nu att göra den igen, dock sätter jag jordgubbar på den denna gång :)
Mumma
Ska baka detta recept nu till helgen. Men ska den inte gräddas ytterligare efter att man hälls kondenserad mjölk på botten i formen?
Vad kunde hända, pajen stelnade absolut inte! Den stod i kylen hela natten och det rann från mitten när vi försökte dela. Barnen tyckte att det var gott ändå :) men det hela såg ut som digestivesmulor med sås, imho.
Hej alla! Nej den ska inte gräddas ytterligare, då blir själva fyllningen brun och ful. Konstigt att den inte stelnade, den ska vara krämig och kanske något rinnig men ändå kompakt. Du får testa igen och hoppad på det bästa. Tur att kidsen gillade den, det är ju smaken som räknas ;)