Shepherd's pie

Serverar: 4 portioner

Ett recept som har stulits från http://kokbok.jonmyren.se/pajer.asp Jättegod med kokta grönsaker eller en sallad.

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 knippa persilja
  • 2 krm timjan
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 2 msk margarin
  • 1 ½ dl buljong
  • Salt efter behov
  • Peppar efter behov
  • 10 potatisar
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 ägg
  • Riven ost efter eget behov
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Skär bort det gröna på purjolöken. Klyv det vita på längden och skär fint tvärs över. Lägg i durkslag och spola rent under kranen.
    2. Låt 2 msk margarin smälta i en kastrull. Lägg i lök och purjolök och fräs några minuter.
    3. Tillsätt färsen. Låt den bli brynt under omrörning. Häll på buljongen och krydda med persilja, timjan, worcestershiresås, ½ tsk salt och tag några rejäla tag med pepparkvarnen. Låt stå och småputtra i 20 minuter. Kolla att det inte kokar torrt. Späd i så fall med vatten eller mer buljong.
    4. Under tiden kokar Du potatisen och sätter ugnen på 225 grader.
    5. Mosa potatisen. Vispa ägget lätt och blanda i det tillsammans med grädden. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Smörj en djup ugnsfast form. Lägg köttfärsröran i botten och täck med potatisen. Strö över riven ost och sätt rätten högt i ugnen i 10 minuter eller tills den fått en fin färg.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben