Shepherds pie

Serverar: 4 portioner

Engelsk klassiker

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nötkött
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 gul skivad lök
  • 2 dl buljong +1 dl rödvin eller 3 dl buljong
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Potatismos
  • 3/4 kg potatis
  • Vatten + salt
  • 1 ägg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Bryn köttet i fett i omgångar och flytta över det i en gryta. Strö över mjöl och rör om.
    3. Bryn löken och lägg den i grytan. Häll på buljong och eventuellt vin. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Småkoka under lock tills köttet är mört, ca 30-45 minuter. Koka under tiden potatisen. Slå av vattnet, pressa potatisen och lägg i fett, salt, ägg och grädde. Vispa moset pösigt.
    4. Lägg det färdiga köttet i en ugnssäker form. Spritsa eller bred moset över. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
    5. Tips! Du kan byta ut det hemlagade potatismoset mot pulvermos! Istället för grytbitar kan du använda köttfärs.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    susanne085 11 februari 2010

    köttet och moset var för sig var utsökt. men efter att ha varit i ugnen en stund så blev det smaklöst och torrt. så tyvärr var de ingen hitt i detta hem, men ska däremot göra receptet skilda åt någon gång, köttet var utsökt innan de hamnade i ugnen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben