Shepard´s pie

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

God mat som sköter sig nästan själv.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt
  • 1 tsk margarin till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1½ dl köttbuljong av tärning
  • Salt
  • Peppar
  • Mos
  • 10 halvstora potatisar
  • 1 msk margarin
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kött och lök i matfett under omrörning tills köttet är genomstekt. Häll på buljongen och låt stå och puttra i ca två timmar, på svag värme. Mer vätska kan slås på under tiden,
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skala och koka potatisen. Pressa den och tillsätt margarin, mjölk, salt och vitpeppar. Vispa den mosig och pösig.
    4. Lägg köttgrytan i botten på en smord ugnssäker form. Klicka eller spritsa över moset. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (2)

    Erajscha 16 oktober 2008

    Shepards pie görs på rester av lammstek...

    Tallis 5 oktober 2012

    Mycket gott kommer att göra det igen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben