Katariinas pie

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

Detta är en variant av shepards pie men norrlänning som jag är har jag ändrat den därefter :)

Ingredienser

  • 480 g renskav (2st frysta paket)
  • 140 g strimlad bacon
  • 4 st champinjoner
  • 1st gul lök
  • ½-1dl matlagningsgrädde
  • 1 st köttbuljong
  • 1 kg potatis
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skala potatis och koka. Skiva dem gärna så blir de klara snabbare. Tina renskaven, bryn den och lägg åt sidan. Stek bacon med hackad lök. Skiva champinjonerna och blanda i dem. Låt fräsa en stund. Blanda sedan samman med renskaven, häll i grädden, salta, peppra, smula i köttbuljongstärningen och låt puttra en liten stund. När potatisen är klar vispa med mjölken och ägget till mos. Smörj en ungnsform, lägg i renskavsblandningen i botten och moset på toppen. Ugn: 225grader, 20-25min eller tills moset fått fin färg. Servera med god sallad!

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben