Shepards pie på mitt vis

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En sådan lyckträff med tacofärs som blev kvar från fredagsmyset!

Ingredienser

  • Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 75 g margarin
  • 1-2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Köttfärsröra
  • 300 g färdig tacofärs
  • 1 liten röd lök
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl västerbottenost
  • ½ dl "vanlig" ost, typ gréve eller herrgård
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen och vispa sedan ihop den kokta potatisen med övriga ingredienser, mjölk efter vilken potatissort och vilken tid på året. Salta och peppra efter smak.
    2. Värm upp tacofärsen i stekpanna, tillsätt rödlök och stek på detta en kort stund. Häll på matlagningsgrädde, tomatpuré och pressa vitlöksklyftorna, rör ihop och låt puttra på spisen i några minuter.
    3. Lägg köttfärsen i botten på en ugnsfast form, strö på västerbottenosten och sleva sedan på potatismosen ovanpå. Strö på den "vanliga" osten på toppen. Sätt in formen i ugnen tills mosen/osten fått fin färg, ca 15 min. Servera med en vanlig grönsallad.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2
    4.6
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben