Shepherds Pie LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fåraherdens paj a la LCHF med blomkålsmos istället för potatis och fler grönsaker i färsen

Ingredienser

  • 1/2 kg nöt- eller lammfärs
  • 2 gula lökar - finhackade
  • 1 klick smör
  • 1 brk champinjoner
  • 1 skivad purjolök
  • 1 röd finhackad paprika
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 Krm svartpeppar
  • 1 msk HP-sås
  • 3 msk tomatpure - osötad eller motsvarande passerade tomater med rätt näringsvärde
  • 1 blomkålshuvud - stort i buketter
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • salt & vitpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen och lök i smör så att det blir genomstekt. Tillsätt svamp, purjolök och paprika. Smaksätt med tomatpure, HP-sås, salt och peppar.
    2. Koka blomkålsbuketterna nästan mjuka i lättsaltat vatten, häll av vatten och mixa med grädde och smör till ett fast mos. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Smörj en eldfast form, häll i köttfärsröran, täck med blomkålsmoset och strö på riven ost. Gratineras i ugn 225º i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gimo24 13 augusti 2009

    Mumsigt värre!

    Smackebonk 14 mars 2010

    Blev riktigt bra! Här får du en bild som tack :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben