Shepards pie

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En lite förenklad shepards pie med köttfärs. Lättlagad och god. Kan göras på riktigt mos eller pulvermos om man har bråttom. Viktväktarrecept.

Ingredienser

  • Mos
  • 12 potatisar
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 tsk flytande margarin
  • Ev . lite riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Färs
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ msk tomatpurè
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong (gärna med örtsmak)
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl majs
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Om du vill göra eget mos: Skala och koka potatisen. Mosa den och blanda med mjölk och margarin. Rör ev. i lite riven ost. salt och peppra. Vispa till ett slätt mos.
    3. Hacka löken och lägg den tillsammans med köttfärsen i en kall stekpanna. Låt fräsa i det egna fettet. Strö över och rör ner mjöl och tomatpuré. Blanda i buljongen. Salta och peppra. Låt puttra ihop några minuter.
    4. Lägg färsen i en ugnsform och lägg potatismoset över. Gör gärna små åsar i moset så det blidas små "fåror". Gratinera i ugn i ca 10 minuter. Ta ut och lägg ärtor och majs i "fårorna". Sätt tillbaka i ugnen ca 5 minuter.
    5. Servera med rårivna morötter.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (5)

    elinbage 1 februari 2008

    det här är en klockren rätt.. hur gott som helst o fantastiskt lättätet..

    Kransen 18 mars 2008

    Det här får du gärna göra igen. Det var min mans kommentar när han åt den. Supergott!

    Phoebe 26 juni 2008

    Denna rätt var snabblagad och helt klart godkänd. Blir en favorit i vår vardag när det är ont om tid och vi vill ha något varmt o gott i magen innan man stressar vidare=)

    CamillaP 3 oktober 2008

    Snabbt, lätt och gott! Ändrade lite i receptet och istället för att ha ost i moset så rev jag lite blåmögelost "mellan" färsen och moset. Skippade ärtorna och lade på broccoli istället. Det blev riktigt gott!

    Erajscha 16 oktober 2008

    Tänkte bara upplysa om att Shepard's pie görs på rester av lammstek. När man gör med köttfärs heter det Cottage pie. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben