Engelsk pubpaj med kyckling

Serverar: 6 portioner

Det här är en variant på den engelska rätten Shepard´s pie, här med grillad kyckling som täcks av krämigt potatismos.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling, ca 800 g
  • 4 msk margarin
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, tärnad
  • 1 selleristjälk, tärnad
  • 1 kvist färsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 3½ dl kycklingbuljong
  • 3 msk slätbladig persilja, hackad
  • 6 stora potatis, delade i fjärdedelar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Riven muskot, valfritt
  • Vitpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    1. Ta skinnet från kycklingen och släng det. Tärna köttet i lagom stora munsbitar.
    2. Smält 2 msk margarin i en stekpanna på hög värme och fräs lök, morot, selleri och timjan cirka fem minuter tills grönsakerna har mjuknat. Ta upp och släng timjankvisten.
    3. Rör ner mjölet så att grönsakerna täcks av mjöl och sänk värmen. Vispa ner buljongen, lite i taget, och vispa såsen slät mellan varje gång buljong tillsätts, tills all buljong är använd. Höj värmen och vispa under omrörning tills såsen börjar tjockna. Låt sjuda cirka två minuter. Blanda ner kyckling och persilja och häll upp i en ugnsfast form som rymmer 1½ liter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen cirka 20 minuter tills mycket mjuk. Låt den rinna av och lägg tillbaka i den varma kastrullen. Tillsätt crème fraiche och mosa till en grov puré, eller vispa med elvisp till ett slätt mos. Smaka av med muskot, salt och vitpeppar. Bred moset över kycklingen i formen och gratinera i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben