Key lime cheesecake

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 50 minuter

Ett underbart recept från USA som funkar i stora och små sällskap.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 14 digestivekex
  • 4-5 msk strösocker
  • 1 dl smält smör
  • Fyllning
  • 450 g Philadelphia cream cheese light
  • 1,2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-5 msk limejuice (smaka av)
  • 1-2 rivna limeskal
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en panna. Blanda socker, smält smör och krossade digestivekex. Tryck ut degen (socker, smör och kex) i en 24 cm form.
    3. Blanda ost, socker, vaniljsocker, limejuice och limeskal med hjälp av en elvisp. Tillsätt sedan två ägg. Blanda försiktigt.
    4. Häll i smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Ställ kallt i ca tre timmar innan servering.
    5. Tips! Servera med färska björnbär.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7
    4.6
    40 min
    6-8
    13

    Kommentarer (1)

    k_myhrberg 6 oktober 2010

    mycket god. perfekt om man gillar cheesecake men inte vill ha det för sött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben