En syrlig och god paj som är perfekt till sommaren.
Ingredienser
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 ekologiska äggulor
5 limefrukter, skal och saft
Till servering
Vispad grädde
1 limefrukt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj). Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.
Jag har testat olika recept på Key Lime Pie och inte tyckt att de varit som "orginalet" men NU fann jag det här.
Detta recept är fantastiskt gott och dessutom enkel att göra!
Tack för receptet:-)
holeva14 maj 2015
Riktigt god med tydlig limesmak.
danrid11 september 2015
Proportionerna var lite konstiga, det skulle ha varit mer pajskal. Smeten täcker pajskalet nu, den ser inte på långa vägar ut som på din bild, du måste ha haft 400 g kex. Får se hur den smakar...
Jag har testat olika recept på Key Lime Pie och inte tyckt att de varit som "orginalet" men NU fann jag det här. Detta recept är fantastiskt gott och dessutom enkel att göra! Tack för receptet:-)
Riktigt god med tydlig limesmak.
Proportionerna var lite konstiga, det skulle ha varit mer pajskal. Smeten täcker pajskalet nu, den ser inte på långa vägar ut som på din bild, du måste ha haft 400 g kex. Får se hur den smakar...