Jordnöts- och ingefärskakor

Serverar: 40 portioner

Spännande smaksammansättning med jordnötter, syltad ingefära och vit choklad. Värt att pröva.

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 125 g osaltade jordnötter
  • 50 g syltad ingefära
  • 100 g smör eller margarin
  • 50 g sött jordnötssmör
  • 1 dl Dansukker ljust muscovadoråsocker
  • 1 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen i små bitar och blanda den med jordnötterna. Hacka ingefäran fint. Rör matfettet, jordnötssmör, socker och ägg till en porös smet.
    2. Blanda i mjöl, bakpulver, ingefära och hälften av choklad- och jordnötsblandningen i smeten. Rulla kulor och doppa dem i resten av choklad- och jordnötsblandningen. Lägg jordnöts- och ingefärskakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 175° i ca 13 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben