Jordnöts- och bananmuffins
Serverar: 12-14 portioner
Jätte goda muffins med lagom banansmak.
Jag fick köra några extra minuter med ett bakplåtspapper som skydd så att muffisarna inte skulle brännas, men min ugn är lite tokig.
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 banan, väl mogen
100 g smält margarin
2 msk créme fraiche
½ dl hackade jordnötter
Garnering
ca 50 g mörk choklad
Jordnötter
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten.
- Mosa bananen. Tillsätt banan, smält margarin och créme fraiche till muffinssmeten.
Blanda ihop snabbt och rör inte mer än nödvändigt.
- Skeda upp i muffinsformar, den mindre amerikanska modellen av formar.
Fördela jordnötshacket över muffinsarna.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, kolla med sticka.
Låt muffinsen svalna.
- Smält chokladen i mikron på svag värme.
Lägg en liten klick på varje muffins och toppa med ett par jordnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)