Jordnöts- och bananmuffins

Serverar: 12-14 portioner

Jätte goda muffins med lagom banansmak. Jag fick köra några extra minuter med ett bakplåtspapper som skydd så att muffisarna inte skulle brännas, men min ugn är lite tokig.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 banan, väl mogen
  • 100 g smält margarin
  • 2 msk créme fraiche
  • ½ dl hackade jordnötter
  • Garnering
  • ca 50 g mörk choklad
  • Jordnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i äggsmeten.
    3. Mosa bananen. Tillsätt banan, smält margarin och créme fraiche till muffinssmeten. Blanda ihop snabbt och rör inte mer än nödvändigt.
    4. Skeda upp i muffinsformar, den mindre amerikanska modellen av formar. Fördela jordnötshacket över muffinsarna.
    5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, kolla med sticka. Låt muffinsen svalna.
    6. Smält chokladen i mikron på svag värme. Lägg en liten klick på varje muffins och toppa med ett par jordnötter.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben