Knapriga ingefärskakor

Serverar: 20 portioner

Parkin-kakor är lite kladdiga ingefärskakor från Yorkshire som görs med havregryn, mörk sirap och kryddor. Det här är en variant med samma ingredienser, smak och knapriga konstistens.

Ingredienser

  • 2 dl extra fint mjöl
  • 3 dl havregyn
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk mald kryddpeppar
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 85 g smör, osaltat
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk mörk sirap
  • Florsocker som dekoration (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Häll ner mjöl, havregryn, ingefära, kryddpeppar och socker i en stor skål och blanda väl. Gör en grop i mitten av smeten.
    2. Smält smör och ljus och mörk sirap i en kastrull på svag värme.
    3. Häll smörblandningen i gropen och blanda väl med träslev. Rulla cirka en matsked av degen med mjölade händer till valnötsstora bollar. Sprid dem på plåtarna. Grädda i 180 grader i 15 minuter tills de fått fast form.
    4. Låt svalna på plåt i ett par minuter och flytta sedan över kakorna på galler och låt svalna helt. Sikta eventuellt över florsocker.
    5. Förvaras i lufttät burk i upp till fem dagar eller fryses upp till en månad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben