Ingefärskakor med citron

Serverar: 35 portioner

Enkla och goda kakor att baka med smak av fräsch citron.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ½ dl lemon curd
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
    3. Blanda vetemjöl, potatismjöl, ingefära och bakpulver. Rör ner det i smörblandningen och arbeta samman till en deg.
    4. Forma degen till en längd och skär den i 35 bitar.
    5. Rulla bitarna till kulor och lägg dem i små pappersformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick lemon curd.
    6. Ställ formarna på en plåt.
    7. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
    8. Sikta över lite florsocker när kakorna har kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sarand 9 december 2011

    Goda och lite annorlunda småkakor. Enkla att göra. Jag fick en stark smak av ingefäran, nästa gång ska jag prova minska något på ingefäran och se om det blir mera balans mellan den och lemon-curden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben