Citronmuffins

Serverar: 12 portioner

Lena muffins med en frisk citronsmak.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 dl mjölk
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rör smöret med hälften av sockret. Tillsätt efterhand resten av sockret tillsammans med äggen som först har uppvispats väl. Det rivna skalet av citronen samt mjölken nedröres. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner sist i smeten.
    2. Fördela smeten i 12 muffinsformar eller en muffinsplåt med 12 hål.
    3. Grädda i 200-225 graders ugn i ca 10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 25 februari 2010

    Goda och luftiga muffins. Det enda var att de fastnade i pappret, men det påverkade inte smaken, bara utseendet:-) De räcker till ca 18 st om man använder vanliga formar som inte får fyllas till mer än hälften för då rinner det över i ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben