Kinas rabarbersaft

Mycket god och enkel - perfekt en varm sommardag. Går att frysa in i PET flaskor.

Ingredienser

  • 3 kg rabarber (skurna i bitar)
  • 3 st citroner ( i skivor)
  • 50 gr citronsyra
  • 4 liter kokt vatten
  • 600 gr socker/liter avrunnen saft
  • Instruktioner

    1. Varva rabarber och citroner i en hink. Häll över citronsyran och det heta vattnet. Låt stå med plast över på svalt ställe i två dygn
    2. Sila bort rabarberna och häll i sockret. Rör ibland och låt vara tills det löst sig. (några timmar)
    3. Eftersom det ej är något konserveringsmedel i så är det rätt bra att frysa saften, tex i glassburkar eller PET flaskor

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    GrodanOchLillebror 8 augusti 2008

    Jätte god saft! Frisk o härlig i smaken. Tog visseligen lite mindre socker än vad det stod. ( tog 2 kg ) Men kan varmt rekomendera detta till alla saftdrickare =)

    thelonius 21 oktober 2008

    Väldigt god saft blev det!

    Linda-77 8 juni 2009

    Jätte god, men jag tog bara 2 citroner.

    ibanilsson 9 juni 2011

    Toppenrecept på snabbgjord saft. Jag kommer att göra denna saften i fortsättningen. Vanligtvis brukar jag låta min stå i 5 dagar o koka upp saft o socker men denna var klar på 2 dagar o mins lika god. / I-B

    _magdalena 8 juli 2013

    Supergod saft! Rekommenderas! Den ger en god smak av både rabarber och citron. Jag valde dock att inte tillsätta lika mkt socker. Det blev ca: 500g/ liter avrunnen saft. Tror till och med att man kan ha ännu mindre socker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben