Rabarbersaft med kanel

Gott!

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 750 g rabarber, skivad
  • 1 st kanelstång
  • 4 dl strösocker
  • 1 st citron
  • Instruktioner

    1. Koka vatten, rabarber och kanel i 10 minuter
    2. Sila av saften genom silduk i en ren kastrull.
    3. Koka upp saft och socker.
    4. Pressa i citron och häll på flaskor eller frys

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    kattis63 3 augusti 2008

    Jättegod saft! Och vad gott det luktade när man kokade den. Tack för receptet./ Katarina

    bsmulan 18 maj 2009

    Super god saft smakar friskt och lite kanel. tack för recept. kram Malin

    ros 3 juni 2010

    Hej! Tack för ett bra och smidigt recept på rabarbersaft Hela familjen gillade den. En klar 5:a Ha det så gött! Mvh Ros!

    sikaal 8 juni 2010

    Jättegod, lättgjord! Rekommenderas! Tack! Lena

    Josses 18 juni 2010

    Den här saften föll inte min familj på läppen tyvärr. Kanske för att de inte är uppvuxen med rabarbersaft som jag är. Hade fått en bit mexikansk kanel som jag provade att koka med i stället för vår vanliga kanel. Kände inte någon kanelsmak alls. Sonen tyckte att jag skulle prova att vara utan citron nästa gång, vilket jag kommer att göra, maken tyckte den var för sur döttrarna muttrade bara men jag tyckte den var helt okey. Den var ju så lätt att göra.

    Josses 18 juni 2010

    För min del var den en bra måltidsdryck eftersom den inte var så väldigt söt.

    Irene-59 10 juni 2013

    Helt suveränt god och lättgjord saft. Tack så väldigt mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben