Filipinsk Pippi

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En underbart god rätt som man gör dagen innnan. Går även bra att ha fläskfilé istället för kyckling

Ingredienser

  • 1 kg kyckling innerfilé el 2 påsar kycklingfilé
  • 1,5 msk smält smör
  • 1,5 msk fransk senap
  • 3 msk kina soya
  • 2 msk torr krossad grönpeppar
  • 7 dl lätt creme fraiche
  • 1½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen, lägg sedan i ugnsäkerform. Smält smör, senap, soya och vispa runt. Tillsätt grönpeppar, häll i creme fraichen och låt sjuda 2-3 min. Tillsätt grädde. Häll såsen över kycklingen. Låt stå kallt i 1 dygn.
    2. 175 grader 12-20 min
    3. Servera med sallad, ris el potatis. Gratäng går också bra

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    admin 22 februari 2008

    Den klart godaste kycklingrätten som jag har provat! Görs med fördel dagen innan så smaken kommer fram riktigt. /Matvraket

    epi 2 mars 2008

    Älskar den här rätten. Fick receptet av en kund. Alla i familjen tycker den är kanon. Det konstiga är att jag också har den på min sida. Med samma namn. Men då hittar väl besökarna någon av oss. Maria

    bjuranna 2 juli 2008

    Mycket smakrik och mör kyckling, men bäst av allt är såsen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben