Filipinsk pippi

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Ett bra alternativ till Flygande Jacob. Lika lätt och minst lika gott. Rätten ska stå ett tag och dra till sig smak, vilket gör att det är en perfekt bjudrätt som kan förberedas i god tid.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 msk smör
  • 2 msk soja
  • 1½ msk torr grovstött grönpeppar
  • 4 dl crème fraiche
  • ¾ dl jordnötter
  • Instruktioner

    Bena ur kycklingen och lägg köttet i en eldfast form. Smält matfettet och rör ner resten av ingredienserna till såsen. Låt den sjuda. Häll såsen över kycklingen och låt det hela stå och dra några timmar. Före serveringen värms rätten i 200° ca 15 minuter. Strö över jordnötterna och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 18 oktober 2009

    Mumsigt! Aningen för krämigt kan jag anse, hade varit gott att spä det lite med matlagningsgrädde eller liknande så det blev lite mer sås. Men det är en smaksak. Det var underbara smaker i rätten oaktat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben