Grillad pepparkyckling

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 2 timmar

Recept på hel grillad kyckling som BBQ pitboys gör den. Ville spara receptet här.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • ½ - 1 dl majonnäs
  • ½ - 1 msk nymald svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk vitlökspulver/granulat
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kycklingkrydda av valfri sort /grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till en röra. Lossa på skinnet till kycklingen, gnid in kycklingen noga både innan och utan med majjoröran.
    2. Tänd grillen. Låt kolen ligga på bara ena sidan av grillen. När grillbädden är ok, lägg på kycklingen på den sidan där inte glöden ligger (indirekt grillning). Låt ligga under lock ca 30 min. Vänd på kycklingen så att rumpan ligger mot glöden , alltså vänd inte på pippin helt utan snurra bara runt den på gallret liksom. Låt ligga en halvtimme till. Slutligen kan du vända upp o ner på kycklingen, låt ligga en stund till. Den blir brun o krispig o doftar ljuvligt.
    3. För extra trevligt resultat - ha gärna i lite hickory smoke flakes i grillen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben