Frozen Chessecake med varm hallonsås

Serverar: 16 portioner

Tid: 8 timmar

Mumsig efterrätt som serverades på nyår 2008. Blev en hit!

Ingredienser

  • Cheesecake
  • 5 digistivekex
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 pkt ( 200 g) Cream Cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallonsås
  • 4 dl hallon (ca 250 g)
  • 4 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl rödvin
  • Instruktioner

    1. Cheesecake: * Smula ner kexen och lägg i botten på en rund form.
    2. * Dela på äggulor och äggvitor. Vispa gulor och socker pösigt. Rör i cream cheesen och vaniljsockret.
    3. * Vispa grädden i en skål för sig. Blanda med resten av smeten.
    4. * Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i resten.
    5. * Häll i formen och ställ i frysen 6-8 timmar.
    6. Hallonsås: * Koka hallonen, sockret och vattnet i ca 10 minuter. Låt svalna.
    7. * Rör i rödvinet.
    8. * Kan med fördel värmas innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    kiabusing 11 januari 2010

    Jättegod och väldigt lyckad efterrätt till nyårsafton -09,,,så tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben