Leilas varma chokladbakelser

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna bakelse fryser man och tar direkt från frys till ugn. Detta är ett perfekt recept att förbereda till nyår eftersom det är en kväll man vill tillbringa med sina gäster och inte stå i köket.

Ingredienser

  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 dl strösocker (rågad)
  • 100 g smör
  • 0,25 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao (av bra kvalitet)
  • Instruktioner

    1. Rör samman hela ägg med strösocker, det ska INTE bli luftigt.
    2. Smält smör och blanda med den kalla mjölken.
    3. Sikta vetemjölet och kakaon över äggen, tillsätt smörmjölken och blanda samman allt.
    4. Fyll smeten i silikonformar, sätt gärna en chokladtryffel i mitten och frys in formarna.
    5. Grädda bakelserna i 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig ugn) i ca 10-15 minuter. Man ser att den är färdig när den precis börjar spricka i locket. Bakelsen ska vara lite ogräddad i mitten.
    6. Serveras med ananassalsa och vaniljglass. (Mojito ananassalsa; se eget recept.)

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    pihal 5 februari 2012

    Enkelt och snabbgjorda och dessutom goda. 4:a i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben