Choklad- och kanelbrownies

Serverar: 30 portioner

Mycket gott!

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 8 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med ett smort bakpapper.
    2. Bryt el. hacka chokladen i mindre bitar. Smält smör och choklad över svag värme.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner blandningen i äggsmeten. Blanda sist i chokladsmeten.
    4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt kakan svalna helt i pannan. Skär sedan upp den i rutor i önskad storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben