Choklad- och ananasrutor

Serverar: 30 portioner

Här får du ett recept på en härlig saftig chokladkaka med ananas och mandelmassa. Ananasen gömmer sig som en spännande och lite ovanlig överraskning i kakan. Denna satsen är beräknad till en stor långpanna, 30 x 40.

Ingredienser

  • 300 g smör el margarin
  • 3½ dl strösocker
  • 6 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl kakao
  • 1½ dl mjölk
  • Ananassmet
  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 600 g konserverad krossad annas
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Låt ananasen rinna av väl. Rör eller vispa smör och socker vitt och pösigt.
    3. Tillsätt 5 ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
    4. Riv mandelmassan och rör samman med det resterande ägget och ananaskrosset.
    5. Häll hälften av chokladsmeten i formen, fyll sedan på med ananassmeten. Avsluta med att bre ut den resterande chokladsmeten överst.
    6. Grädda kakan ca 1 tim. Låt den svalna innan du skär i den. Förvara kakan kallt. Pudra lite florsocker över precis innan kakan serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben