Här får du ett recept på en härlig saftig chokladkaka med ananas och mandelmassa. Ananasen gömmer sig som en spännande och lite ovanlig överraskning i kakan. Denna satsen är beräknad till en stor långpanna, 30 x 40.
Ingredienser
300 g smör el margarin
3½ dl strösocker
6 ägg
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kakao
1½ dl mjölk
Ananassmet
250 g mandelmassa
2 ägg
600 g konserverad krossad annas
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Låt ananasen rinna av väl. Rör eller vispa smör och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt 5 ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
- Riv mandelmassan och rör samman med det resterande ägget och ananaskrosset.
- Häll hälften av chokladsmeten i formen, fyll sedan på med ananassmeten. Avsluta med att bre ut den resterande chokladsmeten överst.
- Grädda kakan ca 1 tim. Låt den svalna innan du skär i den. Förvara kakan kallt. Pudra lite florsocker över precis innan kakan serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)