Adventskaka

Serverar: 8 portioner

Mmmmm låter supersmarrig!!!

Ingredienser

  • 1/2 krm saffran
  • 1/2 tsk sprit t ex vodka eller rom
  • 75 g smör
  • 2 st ägg, stora
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mandelmassa, riven
  • Fyllning
  • 3 st äpplen
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 2. Stöt saffranet och blanda med 1/2 tsk sprit. 3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. 4. Blanda mjöl, bakpulver och mandelmassa. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i saffranet med spriten och smöret i smeten. Häll smeten i formen. 5. Skala eventuellt äpplena och klyfta dem tunt. Blanda dem med socker och kanel. 6. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. 7. Grädda på nedersta falsen ca 45 min, prova med sticka att den känns torr.
    2. Övrigt: Med en liten försmak av julen firar vi advent. Kakan går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    8-10
    6
    4
    1 h 40 min
    8-10
    1
    4.5
    2 h
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben