Amerikansk morotskaka

Härligt saftig kaka med ljuvlig glasyr. Enkel att baka. Perfekt till jobbfikat eller som kaka till kaffet efter en god middag. Kakan är laktosfri om man gör en vanlig glasyr med 5 dl florsocker och några msk vatten.

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl matolja
  • 3 dl (1 stor) finriven morot
  • Glasyr
  • 50 g mjukost (Philadelphiaost t.ex, men vanlig mild mjukost funkar också)
  • 30 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Kaka: Smörj och ströa en hålad sockerkaksform. Vispa ägg och socker riktigt vitt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i äggsmeten. Blanda i oljan och rör ner morötterna. Häll i formen och grädda i 175 grader 35 minuter. Låt kakan svalna.
    2. Glasyr: Blanda ingredienserna. Bred över den avsvalnade kakan.
    3. Dubbel sats i "mellanstor" ugnsform blir alldeles utmärkta rutor.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4.8
    3 h
    8-12
    32

    Kommentarer (3)

    fahannan 23 mars 2012

    Det var länge sen jag gjorde denna! Idag gjorde jag en dubbel sats i en mini-långpanna - ca 25 x 35 cm. Den blev riktigt bra!

    ARapp 21 januari 2013

    Jag gjorde den här morotskakan i helgen och den var supergod. Tyckte även mina gäster. Glasyren gjorde jag inte efter receptet.

    pisselill 20 mars 2013

    En mycket god och lättgjord morotskaka :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben