Gyllene längd för fyra

Serverar: 4 portioner

En landgångsmacka med bl.a.olika sorters ost, salami och oliver.

Ingredienser

  • 4 skivor landgångsbröd
  • 200 g gratängost
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 tomater
  • 1½ dl gröna oliver med pimiento
  • 75 g salami, skivad
  • 200 g riven mozzarella
  • Kryddgrönt
  • Dekoration
  • Tomater
  • Valfri sallad
  • Instruktioner

    1. Blanda gratängosten och crème fraiche. Skölj och skiva tomaterna. Hacka oliverna. Spara några till dekoration. Hacka all salami utom tio skivor.
    2. Lägg ut tre brödskivor och fördela ostkrämen på dem. Täck två av dem med tomatskivor och strö oliv- och salamihack på den tredje. Lägg samman dem så att oliv- och salamihacket kommer i mitten. Lägg på den fjärde brödskivan.
    3. Strö över mozzarella och lägg på tomatskivor. Gratinera mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 15 minuter. Garnera med salami, oliver och kryddgrönt. Dekorera med tomat och salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben