Fyra sorters choklad

Serverar: 12-15 portioner

En annorlunda mättande chokladdessert. Man kan lägga till mer av den vita chokladen så man har fler lager eftersom den är sötare jämfört med den mörka.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 300 g ljus choklad
  • 300 g mjölkchoklad
  • 300 g vit choklad
  • 12 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Lägg chokladen i en kastrull med 3 dl grädde i vardera och hätta upp på låg värme.
    2. Dra av den från värmen, rör om så att all choklad smälter och låt det svalna.
    3. Klä en brödform som rymmer ca 1 l med plastfolie.
    4. Häll över blandningen med vit choklad i en skål och vispa till ett luftigt skum med elvisp.
    5. Skeda över i formen och jämna till ytan med en sked.
    6. Frys i 15 minuter.
    7. Vispa mjölkchkladblandningen på samma sätt och bred ut moussen över den vita.
    8. Ställ tillbaka i frysen.
    9. Upprepa med ljusa chokladen och den mörka.
    10. Täck över formen med plastfolie och låt stå i frysen över natten.
    11. Ta ut formen ur frysen 15 min före serveringen.
    12. Vänd upp på ett serveringfat, dra bort plastfolien och servera omedelbart.
    13. Värm kniven i varmt vatten så att det går lättare att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kladdkakan95 13 juni 2010

    Låter jättegott ;)

    iidaOlofsson 13 februari 2011

    det låter som en jättegod dessert, speciellt för mig som är chokladälskare. Ska definitivt testa det någon gång :)

    Relaterade Artiklar

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben