Parfait med tre sorters choklad
Gjorde denna som nyårsefterrätt och den var mycket populär!
Ingredienser
3 äggulor
1 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
200g ljus blockchoklad
100g vit blockchoklad
50g mörk blockchoklad
6 dl vispgrädde
ca 10 maränger
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker pösigt, när man är färdig ska smeten vara så pass att man kan "skriva i den". Blanda sedan i vaniljsockret. Vispa grädden så den är aningen tjockare än filmjölk och blanda samman äggblandningen och grädden. Smält därefter alla blockchoklader för sig, antingen i vattenbad eller micro. Blanda ungefär hälften av parfaitmassan med ljusa blockchokladen och andra hälften med den vita, rör till en jämn smet.
- Börja sedan med att lägga ett lager av förslagsvis vita parfaitmassan i botten på en sockerkaksform och sen i följd av den ljusa massan, droppa sedan ut smält mörk blockchoklad och krossade maränger mellan lagrern. Ställ sedan formen i frysen i minst fem timmar men helst till kommande dag och låt tina i ca 15min i rumstemperatur innan servering.
- Dekorera med hallon!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Glass-för stora och små
Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...
Detta är den godaste dessert jag någonsin har smakat!! Min kompis gjorde den till nyår, och serverade den tillsammans med blåbär & hallon. Tack för receptet.
Tack för receptet ALLA tyckte den var såå god!