Fyra marinader för paneer

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Paneer är lätt att smaksätta via marinad, lätt att experimentera med. (på bilden: paneer i marinad 3 - vitlök/persilja) Om man varit hygienisk vid tillagning och använder tätslutande kärl för marinering så kan en paneer i marinad vara fräsch i minst 3 veckor efter tillagning (säkerligen längre).

Ingredienser

  • 125 g Paneer, i kuber om 0,5x0,5 cm
  • Olja
  • Kryddor
  • Marinad 1
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • Olja
  • Marinad 2
  • ½ tsk salt
  • ½-1 tsk red hot chili flakes (Santa Maria)
  • 3 msk olja
  • Marinad 3
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 3 msk olja
  • 1 msk persilja
  • Marinad 4
  • 6 msk vatten
  • 3 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Marinad1: Lös upp kryddor i en påse med olja, lägg i paneer och dutta på olja så det lätt går att röra runt osten smidigt i påsen. Vänd påsen ofta. Marinera max 1-2 tim. Häll ned allt i stekpanna och fräs.
    2. Låt osten rinna av på papper, förslut i lufttät påse och kyl direkt.
    3. Gott till exempelvis: direkt på mackan med smör, fyllning i baguette. Blir riktigt salt...
    4. Marinad 2: Blanda alla ingredienser i en burk. Låt stå ett dygn (eller längre). Snurra burken emellanåt.
    5. Gott till exempelvis sallad, eller grönsaksblandning med buljongkokt bulgur.
    6. Marinad 3: Skala och koka tre vitlöksklyftor i exakt 45 sekunder, lägg sedan ned klyftorna i kallt vatten. Hacka löken mycket fint, blanda i olja, salt, persilja samt ost. Marinera ett dygn eller mer i en burk som vändes med jämna mellanrum.
    7. Gott i baguette, sallad.
    8. Marinad 4: Blanda ihop allt. Marinera ett dygn, eller mer. Vänd/rör om då och då. Blir riktigt salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben