Fyra marinader för paneer
Paneer är lätt att smaksätta via marinad, lätt att experimentera med. (på bilden: paneer i marinad 3 - vitlök/persilja)
Om man varit hygienisk vid tillagning och använder tätslutande kärl för marinering så kan en paneer i marinad vara fräsch i minst 3 veckor efter tillagning (säkerligen längre).
Ingredienser
125 g Paneer, i kuber om 0,5x0,5 cm
Olja
Kryddor
Marinad 1
1 tsk curry
1 tsk salt
Olja
Marinad 2
½ tsk salt
½-1 tsk red hot chili flakes (Santa Maria)
3 msk olja
Marinad 3
3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
3 msk olja
1 msk persilja
Marinad 4
6 msk vatten
3 tsk salt
Instruktioner
- Marinad1:
Lös upp kryddor i en påse med olja, lägg i paneer och dutta på olja så det lätt går att röra runt osten smidigt i påsen. Vänd påsen ofta. Marinera max 1-2 tim. Häll ned allt i stekpanna och fräs.
- Låt osten rinna av på papper, förslut i lufttät påse och kyl direkt.
- Gott till exempelvis: direkt på mackan med smör, fyllning i baguette. Blir riktigt salt...
- Marinad 2:
Blanda alla ingredienser i en burk. Låt stå ett dygn (eller längre). Snurra burken emellanåt.
- Gott till exempelvis sallad, eller grönsaksblandning med buljongkokt bulgur.
- Marinad 3:
Skala och koka tre vitlöksklyftor i exakt 45 sekunder, lägg sedan ned klyftorna i kallt vatten. Hacka löken mycket fint, blanda i olja, salt, persilja samt ost. Marinera ett dygn eller mer i en burk som vändes med jämna mellanrum.
- Gott i baguette, sallad.
- Marinad 4:
Blanda ihop allt. Marinera ett dygn, eller mer. Vänd/rör om då och då. Blir riktigt salt.
Liknande recept
Kommentarer (0)