Brie/camembert i marinad

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 2 timmar 45 minuter

Smaksatt camembert till ostbrickan eller buffén

Ingredienser

  • 250 g camembert- eller brieost
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 3 msk solroskärnor
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • ½ knippa citrontimjan
  • 6 msk solrosolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • ½ knippa salladslök
  • Instruktioner

    1. Dela osten i 6 trianglar. Vispa ihop vinäger, vin, olja, salt och socker.
    2. Skiva löken fint och nyp bladen av citrontimjan. Krossa pepparen i mortel (eller gör som jag, ta grovmalen peppar direkt ur burk).
    3. Blanda ner lök, peppar och timjan i marinaden och lägg sen ner ostbitarna. Se till att alla bitarna får marinad över sig. Täck med lock eller plast och låt dra i minst 2 timmar i rumstemperatur.
    4. Ställer du skålen i kylen så bör den stå längre, över natten. När den serveras är den godast kall och gärna garnerad med solroskärnor på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben