Inbakad dessertost

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott som förrätt eller kvällsgott, då med sallad, eller som dessert, med hjortronsylt t.ex Välj Brie eller Camembert inte för mogen. Castello eller Desireee´ blue, blir också gott. Osten ska helst vara kylskåpskall, när den bakas in

Ingredienser

  • 4 tinade smördegsplattor
  • 2 halvmåneformade dessertostar a´ 150 g
  • 1 uppvispat ägg
  • Hackade valnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 gr. Kavla ut smördegsplattorna till ca 15x15 cm Dela ostarna och lägg på. Vik om degen till knyten, som till wienerbröd, och nyp till skarvarna. Ställ i kylen, om ni vill förbereda. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Lägg upp osten med sallad eller sylt och strö över de hackade valnötterna

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben