Inbakade fläskfilémedaljonger

Serverar: 4 portioner

Här kommer ytterligare ett Allersrecept!

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 100 g bakad leverpastej
  • 1 burk champinjonkräm
  • Salt
  • Peppar
  • 4 frysta smördegsplattor
  • Uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra dem lätt och stek dem hastigt i smör på båda sidor. Tag upp köttet och låt det kallna.
    2. Skär leverpastejen i fyra skivor. Kavla ut smördegen något på bredden, lägg på en skiva fläskfilé och klicka på 1 msk champinjonkräm på köttet. Täck med en ny skiva kött och lägg överst på en skiva leverpastej. Svep om degen och nyp ihop skarvarna.
    3. Pensla paketet med uppvispat ägg. Grädda i 225º i 20 minuter.
    4. Servera med en svampsås och grönsallad.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben