Inbakad oxfilé med bearnaise

Serverar: 4 portioner

Lättlagad kalasmat. Färdigköpt sås kan användas för den ska ändå kryddas lite extra.

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé ca 150 g st
  • Salt
  • Peppar
  • 1 förpackning smördeg
  • 1 ägg
  • 2 dl bearnaisesås
  • Dragon
  • Pressad citron
  • Valfria grönsaker
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på var sida. Då blir de lite röda inuti. Ta upp dem och låt kallna.
    2. Sätt ugnen på 180 º. Skär 4 remsor av smördegen. Om köttskivan ligger på tallriken så ska degremsan viras runt kanterna på köttet och remsan ska också vara ca 2 cm högre än köttet. Ändarna måste gå omlott en par cm för att det ska hålla ihop sen.
    3. Pensla med uppvispat ägg och grädda 8-10 minuter eller tills smördegen har fått fin färg. Lägg knytena på varma tallrikar med krispiga lättkokta grönsaker runt om och häll sås i smördegsgropen.
    4. Har du köpt färdig sås så smaka den först och krydda den om du vill med lite dragon, peppar och pressad citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben