Lättlagad kalasmat. Färdigköpt sås kan användas för den ska ändå kryddas lite extra.
Ingredienser
4 skivor oxfilé ca 150 g st
Salt
Peppar
1 förpackning smördeg
1 ägg
2 dl bearnaisesås
Dragon
Pressad citron
Valfria grönsaker
Instruktioner
Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på var sida. Då blir de lite röda inuti. Ta upp dem och låt kallna.
Sätt ugnen på 180 º. Skär 4 remsor av smördegen. Om köttskivan ligger på tallriken så ska degremsan viras runt kanterna på köttet och remsan ska också vara ca 2 cm högre än köttet. Ändarna måste gå omlott en par cm för att det ska hålla ihop sen.
Pensla med uppvispat ägg och grädda 8-10 minuter eller tills smördegen har fått fin färg.
Lägg knytena på varma tallrikar med krispiga lättkokta grönsaker runt om och häll sås i smördegsgropen.
Har du köpt färdig sås så smaka den först och krydda den om du vill med lite dragon, peppar och pressad citron.