Oxfilé och potatisgratäng

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket omtyckt gratäng bland vännerna!

Ingredienser

  • Oxfilé i bit
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Grillolja
  • 5 stora potatisar
  • ev 1 sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Riven ost
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Krydda oxfilén och lägg den i en påse med grillolja över natten. Stek den hel. När den fått fin färg skiva i centimetertjocka skivor och stek ytterligare om så önskas.
    2. Skala och skiva potatis. Hacka löken i mindre bitar. Smörj en form. Varva potatis, lök och krydda med salt och peppar. Avsluta med matlagningsgrädde och riven ost samt krydda med oregano. Grädda i 200 g ca 40-50 min. Lägg folie över efter 20 så det inte blir bränt.
    3. Servera med sallad och ev sås!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben