Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad

Serverar: 4 portioner

Spännande marmelad till....

Ingredienser

  • 2-3 gula lökar
  • 1 msk grovhackad vitlök
  • 2-3 msk mild olivolja
  • 2 msk socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl + 2 msk vatten
  • 2 msk gult senapsfrö
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk senapspulver
  • 1 tsk maizenaredning för ljusa såser
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 4 bitar oxfilé (600 g)
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och grovtärna löken. Fräs lök och vitlök mjuk på svag värme i ca 15 minuter. Salta och peppra. Strö över sockret och låt ”smälta” in i löken. Häll på vinäger, kycklingfond, 1 dl vatten och senapsfrö. Låt stå och puttra på svag värme i 5 minuter. Rör ut gurkmeja och senapspulver i resten av vattnet. Blanda ner i lökblandningen. Rör ner maizenaredningen och låt alltsammans småputtra i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Blanda i timjanen. Vill du ha mer timjanssmak så ta i lite mer. Pensla oxfilén med olja och krydda med salt och peppar. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen.
    2. Ugnsrostad potatis och en fräsch grönsallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Scout 10 juli 2009

    Jag ser ingen timjan i receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben