Lök- och brieostpaj

Serverar: 1 portioner

Jättegod paj med ett väldigt sprött skal. Även suverän med pajdeg med ostsmak som finns under mina recept. Jag har mycket mer än 75 g ost.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 150 g purjolök
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • smör
  • 1 tsk finhackad pepparfrukt
  • 1 tsk salt
  • 75 g brieost
  • ½ kruka basilika
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl, sesamfrö och smör i en matberedare och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 minuter. Hacka lök, strimla purjo och skiva vitlök. Fräs alltsammans i smör så det blir mjukt. Tillsätt finhackad pepparfrukt samt salt. Häll över lökblandningen i pajskalet. Fördela bitar av brieost och basilikablad i pajen. Vispa samman ägg och grädde och häll över pajen. Grädda i 200 gr i ca 30 minuter. Servera ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben