Fläskfilé med lök- och champinjonröra

Serverar: 8 portioner

Festmat!

Ingredienser

  • 1,3 kg fläskfilé (2 st)
  • 1 gul lök
  • 2 hg färska champinjoner
  • 1 äpple
  • 1 + 1 + 1 dl vatten
  • 2 tsk Mrs Chengs mushroom soy
  • 2,5 dl mellangrädde 27 %
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Skala och hacka äpplet. Dela fläskfiléerna i bitar på ca 2 cm.
    2. I stekgryta: fräs löken och efter ett par minuter tillsätt champinjonerna och efter ytterligare ca 2 minuter tillsätt äpplet . Låt röran fräsa en stund. Häll över 1 dl vatten.
    3. Krydda filébitarna med salt och vitpeppar på ena sidan och salt och grovmalen svartpeppar på andra sidan. Bryn hälften av filébitarna på stekjärn. När de är genomstekta tillsätt 1 dl vatten. Häll över filén i stekgrytan.
    4. Gör om samma sak med andra hälften av filén. Sätt stekgrytan där du nu har både all filé och lök-röran på plattan och värm upp.
    5. Tillsätt mellangrädden och krydda med kinesiska sojan och ev mer salt.
    6. Jag brukar servera hasselbackspotatis och sockerärtor till.
    7. Bra att veta: Det hackade äpplet ger söt smak och tar fram övriga smaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ylwa 16 februari 2009

    Hej! Tack för ett underbart recept. Kan verkligen rekommendera det. Underbar god. Detta ska jag verkligen göra fler gånger. //Ylwa.

    ylwa 16 februari 2009

    Glömde att betygsätta. Gör det nu

    Elin_H 17 september 2010

    Jättegott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben