Helstekt marinerad fläskfilé med underbar skinkdipp

Serverar: 15 portioner

En helt underbar bufférätt, som passar både vuxna och barn

Ingredienser

  • 1,7 kg fläskfilé
  • Smör till stekningen
  • Kryddblandning
  • 2 msk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning (Knorr)
  • 1 tsk finstött rosmarin
  • 1 tsk salvia
  • ½ tsk vitlökspulver
  • Marinad
  • ½ tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 dl Vinäger
  • ¾ dl Vatten
  • 3 dl Olja
  • 2st Vitlöksklyftor; pressade
  • 1 st Gul lök; finhackad
  • 1 dl Finhackad persilja
  • 1 dl Kapris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Putsa filéerna, blanda kryddorna till kryddblandningen och klappa in den i filéerna.
    3. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken.
    4. Låt dem svalna och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. (I folie håller de 3-4 dagar).
    5. Gör marinaden färdig och förvara i glasburk i kylskåpet.
    6. Marinad: Hacka lök och persilja fint och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.
    7. Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll marinaden över och låt köttet marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.
    8. Serveras med skinkdippen Bakad potatis Isbergssallad med färska champinjoner och gurka samt dressing på citron, olja och vitlök Brie och schweizerost med druvor Smör och kuvertbröd (se dessa under egna recept, skinkdipp osv)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben