Marinerad helstekt fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Helstekt fläskfilé med smakrik marinad på kapris och balsamvinäger, krispig sallad och matvete

Ingredienser

  • 1 fläskfilé 600-800 g
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk + 1 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk kapris (små)
  • 1 dl färsk hackad basilika
  • 1 dl färsk hackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 hg sockerärtor
  • 1 gul paprika
  • Ärtskott
  • Några ringar chilifrukt utan kärnor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Bryn den saltade och pepprade fläskfilén runtom i lite smör i en gjutjärnpanna. Ta den ur pannan och fräs den fin hackade gula löken i en msk olja.
    3. Slå på balsamvinägern och låt den koka in i löken.
    4. Häll på 1 dl olivolja, vitlöken, salt, peppar, persilja, basilika och kapris.
    5. Lägg tillbaka fläskfilén i gjutjärnspannan och lägg på av röran.
    6. Ugnsstek i 175° tills innertemperaturen visar 70°.
    7. Skölj alla grönsaker. Sprita sockerärtorna och skär dem i smala strimlor.
    8. Strimla den gula paprikan och skär chilin i ringar.
    9. Blanda med lite ärtskott och servera med matvete.
    10. Tips! Den här kaprismarinaden passar utmärkt till alla typer av fläskkött men är även väldigt god till kyckling.
    11. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben