Marinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Passar på buffébordet, till konfirmationen mm Förbered dagen innan så filén får dra åt sig av marinaden Servera gärna en god potatisgratäng eller potatissallad till

Ingredienser

  • 600-700 g fläskfilé
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Smör
  • Marinad
  • ½-1 rödlök, finhackad
  • 2-3 vitlöksklyftor, pressade
  • 50 g soltorkade tomater i olja, finhackade
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl balsamicovinäger
  • ½ dl vatten
  • 1-2 msk basilika, torkad
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°
    2. Putsa filen. Krydda den runt om och stek den i en stekpanna tills den får fin färg. (dela den om den inte får rum i pannan)
    3. Lägg över filén i en ugnsform. Stick en köttermometer i den tjockaste delen. Stek färdigt filén till 70°, ca 30 minuter. Låt filén kallna.
    4. Marinaden: Blanda ihop allt till marinaden i en skål + lite olja ifrån tomaterna.
    5. Skär upp filén i skivor och lägg över på ett fat med höga kanter. Häll marinaden över. Låt stå kallt över natten.
    6. Serveringsdagen: Lägg upp köttet fint på ett serveringsfat. Sila bort marinaden, men spara den. Lägg över tomaterna, löken och kryddorna över köttet. Skeda över lite marinad över köttet.
    7. Servera en god potatisgratäng eller potatissallad till.
    8. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben