Ingredienser
1 kg fläskfilé
1,5 tsk salt
Marinad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk rosmarin
2 lagerblad, smulade
0,5 tsk svartpeppar
1 dl olivolja
Chiliolja
2 torkade röda pepparfrukter
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 dl mild olivolja
Rödvinssky
4 schalottenlökar
2 msk smör
0,5 dl strösocker
6 dl rödvin
6 dl köttbuljong
6 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 krm svartpeppar
0,75 tsk salt
2 tsk maizena majsstärkelse
2 tsk kinesisk soja
Grönsaker
200 g ostronskivling
1 schalottenlök
1 msk smör
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
200 g färsk grön sparris
Potatis- och kålrabbigratäng
Gräddkräm
3 dl vispgrädde
1 st lagerblad
0,5 tsk rosmarin
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 baconskivor
800 g potatis
250 g kålrabbi
Gillar man rödvin så är detta en hödare. En god middag med lite lyxkänsla som när man är på fin restaurang.
Det var inte heller så besvärligt att göra som man först kan tro.