Gyllene våfflor

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Dessa våfflor är gjorda på amerikansk pannkakasmet! Ååh så goda dom är <3 Det går inte att misslyckas :)

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 25 g smör + till stekning
  • Instruktioner

    1. Smält smör och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.
    2. Blanda mjölk, ägg och det avsvalnade smöret i en större skål. Häll i mjölblandningen. Blanda väl.
    3. Smeten är mycket tjockare än vanlig våffelsmet.
    4. Sätt ugnen på 50 grader. Hätta upp våffeljärnet. Pensla de första gångerna så de inte fastnar. Häll ca 1/2-1 dl smet i järnet och grädda. De ska vara gyllenbruna när de är färdiga. Lägg den nygräddade våfflan på galler i den "varma" ugnen (så de inte svalnar).
    5. Servera med grädde, sylt, socker eller något annat gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Smedstuga 14 februari 2012

    GYLLLENE WÅFFLOR låter jättesmarrigt, ska testa det på kidsen vid tillfälle... I receptet står det 2 port., hur många wåfflisar blir det?

    JosefinJossan 14 februari 2012

    Han inte precis räkna dom innan dom låg i magen :) Men jag skulle gissa på 6-8 st riktigt mättande våfflor! Det beror ju på hur stort våffeljärn man har.

    Gickelickan 25 mars 2012

    Är inte det minsta imponerad av detta recept tyvärr.

    JosefinJossan 29 mars 2012

    Vad är det du inte gillar? Kan kanske fixa det ;)

    sannen 29 mars 2012

    Usch gör inte dessa våfflor.... hemska fick slänga alltihopa.

    berbere 14 april 2014

    Jag och barnen blev besvikna efter resultatet. Tråkigt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben