A piece of cake Morotskaka

Serverar: 8 portioner

Supergod och lätt morotskaka.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja/rapsolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter
  • Cream Cheese Lime Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime/ halv citron
  • 100 g philadelphiaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
    2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten, Försiktigt och ej med elvisp.
    3. Tillsätt olja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna .
    5. Frosting: Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över kakan.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben