Lussebullar med kardemumma och vanilj

Dessa är jättegoda även utan saffran och nästan sockerfria för sirapen jäser bort.

Ingredienser

  • 75 gram jäst
  • 3 paket saffran
  • 150 gram smör
  • 5 dl fet mjölk
  • 2 dl ljus eller vit sirap
  • 250 gram kesella
  • ½ tsk salt
  • 18 - 20 dl dinkelvetemjöl/vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 - 4 tsk stött kardemumma
  • 2 vaniljstänger/urskrapet
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och smält smöret. Tillsätt mjölken och värm den till 37 grader. Lös jästen i vätskan i skålen.
    2. Tillsätt sirap, salt, saffran, kardemumma och vaniljskrapet. Tillsätt kesellan och nästan allt mjöl och rör om sen tar du i bakpulvret och resten av mjölet
    3. Arbeta degen smidig och låt jäsa i 30 minuter. Gör runda bollar och lägg dem på bakplåtspapper på plåten. Låt dem jäsa i 20 - 30 minuter, pensla och grädda dem i 225 grader i 10 - 12 minuter.
    4. Tips: Lägg i russin och de går även ha som släta bullar utan saffran. Dessa bullar är bra för dom som har diabetes.

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (2)

    sonny_ljung 23 december 2008

    Dom e jättegoa fick smaka dom till lucia

    Evia 6 januari 2009

    Jättegoda bullar som jag haft äran att smaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben